full screen background image

Category: StartFact
Published: Sunday, 05 July 2020 19:54
Written by Super User
Hits: 127

Met het heerlijke zomerweer waar we al dagenlang van genieten, komt ook de zomerse muziek steeds vaker voorbij op de radio. Waar moet een zomerhit eigenlijk aan voldoen? Wim van Helden, dj van Qmusic, vindt dat een zomerhit een aantal ingrediënten moet bezitten. "Het moet een vreemde taal zijn die niet te verstaan of na te zingen is. Daarnaast moet de melodie je pakken. Die melodie nodigt vaak uit tot een dansje - dat ook vaak in de clip zit - en dus ook een succesnummer is. Vaak geeft het liedje je het gevoel dat je op vakantie bent."

Category: StartFact
Published: Tuesday, 16 June 2020 12:08
Written by Super User
Hits: 194
Het Trimbosinstuut juicht het toe dat kabinet lachgas voor recreatief gebruik per 1 januari 2021 wil verbieden. Volgens het kenniscentrum is het roesmiddel zo populair, omdat je er makkelijk aan kunt komen en het bezit ervan niet strafbaar is. Lachgas mag onschuldig lijken, maar is dat zeker niet, stelt onderzoeker Laura Nijkamp van het Trimbosinstituut. "Je kunt er zelfs bewusteloos van raken." Wie slagroompatronen op straat ziet liggen, kan er donder op zeggen: hier is lachgas gebruikt. "Het is een recreatief roesmiddel", legt Nijkamp uit. "Je inhaleert het vanuit een patroon of een tank. Met een ballonnetje. Het effect is een roes van een halve minuut tot een paar minuten. De roes is kort, maar de effecten kunnen best nog uren na-ijlen. Achter het stuur van een auto kruipen is dan ook een slecht idee."
Category: StartFact
Published: Wednesday, 06 May 2020 13:49
Written by Super User
Hits: 328
In de Arnhemse wijk Presikhaaf sterven er de laatste tijd zwanen en ganzen, valt GroenLinks in de stad op. Het gaat om de waterpartij bij De Houtmanstraat/Honigkamp. Gegeven oorzaken zouden uiteenlopen van 'vandalisme tot een rioollek'. De medewerkers van de dierenambulance vermoeden dat dit komt door een lekkage in het riool', vervolgt Derix. De oorzaak van het hoge aantal dode dieren zou dan ook vervuiling van het water zijn.
Category: StartFact
Published: Monday, 01 June 2020 20:00
Written by Super User
Hits: 228

Het zou een internationale doorbraak kunnen zijn in de coronacrisis: het onderzoek naar vitamine K waar artsen en onderzoekers in het CWZ-ziekenhuis in Nijmegen mee bezig zijn. Ze ontdekten dat corona-patiënten die zeer ernstig ziek worden of overlijden heel weinig vitamine K in hun bloed hebben.  En dat precies die vitamine een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de longen. Extra vitamine K zou mogelijk zeer ernstig ziek worden door het Covid-virus kunnen voorkomen.'We denken echt dat we iets te pakken hebben', zegt internist-infectioloog Ton Dofferhoff in het laboratorium van het CWZ-ziekenhuis in Nijmegen. 'We hebben aan kunnen tonen dat bij corona-patiënten die dood gaan of op de intensive care terecht komen de vitamine K-spiegel in het bloed erg laag is. Veel lager dan bij gezonde mensen. Dus er lijkt relatie te bestaan tussen een lage vitamine K en een ernstig verloop van de ziekte.'

Category: StartFact
Published: Friday, 01 May 2020 15:54
Written by Super User
Hits: 334

Een Duits bedrijf gaat een motor op de markt brengen die louter op permanente magneten werkt, en geen externe energiebron nodig heeft. De motor heeft volgens het bedrijf ook geen externe energie nodig om op te starten. De vrije-energie motor gaat op grote schaal geproduceerd worden op de Europese, Russische en Australische markt. Dit meldt Pure Energy Systems News. Het Zuid-Afrikaanse Perendev Power Developments Ltd. heeft middels een uitvinding van Michael J. Brady de vrije-energie motor ontwikkeld. De motor werkt door magnetische omleiding en afscherming van het magnetisch veld van schuinstaande permanente magneten op een wiel.

twitter share
© 2020 Factorystation Radio/Media   |  Joomla Templates by Joomzilla.com
Back to Top