full screen background image

Category: StartFact
Published: Thursday, 12 September 2019 15:40
Written by Super User
Hits: 12

In een gezin in Doesburg kwam een man om het leven door koolmonoxidevergiftiging. De vader van een groot gezin liet het leven, terwijl de moeder en een kind gewond raakten. De vergiftiging leidt tot zorgen in de buurt: mensen willen weten of ook zij risico lopen. Feenstra-directeur Lodder zegt dat er nog steeds veel mensen zijn die niet goed weten dat een cv-ketel onderhoud nodig heeft. Dat kan er in de praktijk toe leiden dat een niet veilig functionerende ketel te laat wordt opgemerkt. Zo'n situatie kan een fatale afloop hebben. Wie geen koolmonoxidemeter in zijn woning heeft opgehangen loopt ongemerkt een groot gevaar. 'Koolmonoxide is reukloos en onzichtbaar. Ze noemen het niet voor niets een sluipmoordenaar', zegt Lodder.
Category: StartFact
Published: Friday, 07 June 2019 11:56
Written by Super User
Hits: 282

Het aantal kinderen dat nooit buiten speelt is aan het stijgen. In 2017 speelde 8 procent van de kinderen nooit buiten, een jaar later was dat opgelopen tot 15 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Jantje Beton in Utrecht onder bijna 6200 ouders met kinderen tussen 4 en 14 jaar oud. Gemiddeld spelen kinderen 8,4 uur per week buiten. Een relatief kleine groep speelt meer uren buiten en trekt het gemiddelde op. Anderzijds speelt 15 procent nooit buiten. Dat gaat vooral op voor kinderen uit de hogere sociale klasse in de Randstad. Kinderen die niet of niet vaak buiten spelen, doen liever binnen games.

(bron:rtv utrecht)

Category: StartFact
Published: Tuesday, 14 May 2019 11:48
Written by Super User
Hits: 323

Wie kent de beelden niet van een vogel verstrikt in een ballon of doodziek van het eten van kleine stukjes plastic? Zevenaar doet daarom de ballon in de ban. Er komt een verbod op het oplaten van ballonnen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Duiven overweegt ook een verbod op ballonnen in haar gemeente. Steeds meer gemeenten verbieden het massaal oplaten van ballonnen. In een jaar tijd is het aantal gemeenten dat zo’n verbod heeft, verdrievoudigd.

(bron:de gelderlander)

Category: StartFact
Published: Monday, 27 May 2019 19:49
Written by Super User
Hits: 311

Een bosrijk particulier landgoed in Oosterbeek blijkt te zijn gebruikt als stortplaats voor puin en asbest. De nieuwe eigenaar die 6 miljoen euro voor het landgoed neertelde, kwam daar na de koop pas achter. Tot op vijf meter diepte is sloopmateriaal aangetroffen. De man heeft aangifte gedaan, het Openbaar Ministerie doet onderzoek. De oude eigenaar spreekt van een opgeblazen verhaal. Maar de gemeente Renkum vindt dat sprake is van een ‘omvangrijke’ bodemverontreiniging op het zeven hectare grote landgoed. 

(bron:omroep gelderland)

 

Category: StartFact
Published: Monday, 13 May 2019 10:01
Written by Super User
Hits: 347

Twintigers gaan in vergelijking met tien jaar geleden steeds later het huis uit. Ze krijgen ook op latere leeftijd een vaste baan, een eigen huis en kinderen. Volgens het CBS schuift alles voor twintigers op, want door het leenstelsel blijven studenten langer bij hun ouders wonen.  Daarnaast beginnen ze ook steeds later aan een vaste relatie: "Er is zoveel keus", vertelt een twintiger. "Misschien moet ik nog wachten totdat ik een 'betere' partner tegenkom. Zelf ben ik supergelukkig met mijn vriend, maar ik merk wel dat ik eerder de uitzondering ben dan de norm."

(bron:rtv utrecht)

twitter share
© 2019 Factorystation Radio/Media   |  Joomla Templates by Joomzilla.com
Back to Top