full screen background image

Category: StartFact
Published: Saturday, 17 October 2020 12:53
Written by Super User
Hits: 10

De handel in tweedehands spullen floreert als nooit tevoren, en ook worden er steeds meer bruikbare spullen gratis aangeboden omdat het gewoon zonde is om alles zomaar naar de vuilnisbelt te verbannen. Door hergebruik hebben we minder grondstoffen nodig dat per schip of vliegtuig moet worden vervoerd. Tweedehands kleding dragen is allang geen schande meer, maar veel meer een trendy manier om je eigen kledingstijl vorm te geven en uit te dragen. Zeker met baby-en kinderkleding is er een heel circuit van (bijna)gratis kleding, omdat kinderen er zo snel uitgroeien dat het nauwelijks verslijt. Daardoor hoeven er minder grondstoffen te worden gebruikt om nieuwe kledingstukken te maken en is er minder transport per schip of vliegtuig nodig om de spullen over de hele wereld te vervoeren.

Category: StartFact
Published: Monday, 05 October 2020 20:20
Written by Super User
Hits: 31

Hij groeide op in Beuningen, woont in Angerlo. Sander Veenman (44) is ernstig ziek en alleen. Omzien naar coronapatiënten die eenzaam zijn: prima. Maar mag er ook ietsje meer aandacht zijn voor chronisch zieken? Een beetje zuur, noemt Sander Veenman de prominente aandacht voor de eenzaamheid van jonge en vooral oudere coronapatiënten. ,,De initiatieven struikelen over elkaar heen, het regent spotjes op de radio. Prima. Maar dan denk ik: hoe zit het met chronisch zieken? Daar hoor ik nooit iets over.’’ De 44-jarige Veenman lijdt aan dunne-vezelneuropathie (DVN), een zeldzame zenuwziekte die zijn lichaam sloopt. ,,Op een goede dag lig ik vijftien uur op bed. Op een slechte kom ik er alleen uit om te eten.’’ Chronisch moe, altijd pijn. De eenzaamheid komt daar nog eens bij

Category: StartFact
Published: Monday, 07 September 2020 14:20
Written by Super User
Hits: 153

Het principe is dat de kringloop van bodem-plant-dier-mest gesloten wordt. Dit is belangrijk om de landbouw te kunnen verduurzamen. Boeren die al op deze manier werken, laten zien hoe de bodemvruchtbaarheid wordt verbeterd, efficiency wordt verhoogd, verliezen beperkt en er succesvol natuurinclusief en grondgebonden gewerkt kan worden, maar bovenal wordt aangetoond dat deze manier van boeren heel goed samengaat met een beter economisch rendement. De sleutels tot dat succes zijn een goede kwaliteit mest, een optimaal functionerend bodemleven en integraal werken en denken. Ook in onze regio komt er steeds meer animo voor deze mooie manier van boeren. Zou het niet mooi zijn als op termijn alle boerenbedrijven op deze manier werken?

Category: StartFact
Published: Monday, 21 September 2020 19:52
Written by Super User
Hits: 63

Stoppen met roken is moeilijk, heel moeilijk. Veel mensen nemen zich telkens voor om te stoppen met deze verslaving, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom gaat op 1 oktober voor de 7e keer de actie Stoptober van start, waarbij Nederlanders elkaar uitdagen om te stoppen met roken en dat 28 dagen vol te houden. Deze methode heeft heel veel kans van slagen, wat door onderzoek van het AMC ook wordt bevestigd: 70 procent van de deelnemers houdt het vol en na drie maanden heeft de helft van die 70% nog steeds geen sigaret aangeraakt. Het feit dat er jaarlijks ruim 330.000 mensen meedoen geeft het gevoel er niet alleen voor te staan. Dat roken niet goed voor een mens is, dat is geen geheim. Stoppen betekent een uitzicht op een betere gezondheid, u gaat er beter uitzien en….het geld dat wordt bespaard kan – uiteraard afhankelijk van hoeveel u rookt – behoorlijk oplopen.

Category: StartFact
Published: Sunday, 16 August 2020 11:30
Written by Super User
Hits: 177

De laatste jaren is er een relatief nieuw fenomeen in opkomst: het Tiny house oftewel minihuis, een zeer compact, flexibel en zelfvoorzienend huis, van maximaal 50 m2. Heel klein dus en dat vergt een hoop creativiteit om er – relatief – comfortabel te wonen. Maar als je alleen woont, waarom dan een woning met 3 slaapkamers bezetten? In principe is dan een woonkamer/keuken, een badkamer en misschien een aparte slaapkamer meer dan genoeg. Maar zouden deze kleine huisjes echt een deel van de woningnood kunnen oplossen? Zeker voor starters en mensen die snel onderdak nodig hebben, zoals na een scheiding, arbeidsmigranten of asielzoekers met een status zou het een uitkomst kunnen zijn. 

twitter share
© 2020 Factorystation Radio/Media   |  Joomla Templates by Joomzilla.com
Back to Top